Mocno przesuszone pięty u mnie to standard. Po mimo regularnej pielęgnacji, doprowadzenie stóp do stanu używalności jest nie lada wyzwaniem.
Krem ma dość gęstą konsystencję oraz wolno się wchłania. Po jego aplikacji warto założyć skarpetki, żeby jego działanie było jeszcze bardziej intensywne. Po nałożeniu kremu pozostaje lekko tłustawy film. Zapach delikatny, subtelny.
Pierwszym efektem jaki zauważyłam po zastosowaniu kremu to wygładzenie skóry pięt (która była bardzo szorstka) i był to efekt niemalże natychmiastowy. Nawilżenie również było całkiem dobre. Po 10% zawartości mocznika, można również spodziewać się efektu złuszczającego. Na piętach i w miejscach gdzie skóra jest grubsza, trudno zauważyć jakiekolwiek złuszczenie. Tam gdzie skóra jest normalnej grubości, po kilku zastosowaniach zauważalne jest delikatne łuszczenie się naskórka.
Skuteczność tego kremu zależy od problemu jaki jest do rozwiązania. W moim przypadku krem nie rozwiązuje w 100 % problemu suchych i pękających pięt, jedynie przynosi ulgę przy regularnym stosowaniu. Jednakże, z wszystkich przetestowanych przeze mnie kremów do stóp jest najlepszy.
Skład:
Aqua, Urea,
Glycerin, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Stearyl Alcohol,
Caprylic/Capric Triglyceride, Di-C12-13 Alkyl Malate, Bis-Diglyceryl
Polyacyladipate-2, Sodium Citrate, Pentaerythrityl Distearate, Behenyl Alcohol,
Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric/Succinic Triglyceride, Ceteareth-12,
Panthenol, Theobroma Cacao Seed Butter, Cyclopentasiloxane, Disodium Ethylene
Dicocamide Peg-15 Disulfate, Glyceryl Stearate Citrate, Cyclohexasiloxane,
Citric Acid, Xanthan Gum, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Tocopheryl
Acetate, Parfum, Allantoin, Propylparaben, Bisabolol, Propylene Glycol,
Saccharomyces/Magnesium Ferment, Phenoxyethanol, Saccharomyces/Iron Ferment,
Saccharomyces/Copper Ferment, Saccharomyces/Silicon Ferment, Saccharomyces/Zinc
Ferment
Ocena produktu:
Bardzo dobryPojemność:
75 ml
Cena:
12.90 (w promocji)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz